Tänk miljövänligt när du byter fönster – Mätabara resultat

Publicerat av admin den

Det kommer en tid då de allra flesta byggnader och hus behöver en renovering av sina fönster. Orsaken kan vara att man helt enkelt vill att fönsterna ska ha ett annat utseende, men naturligtvis även att fönsterna har gått sönder eller inte håller den standard som man önskar. Under de senaste åren har folk blivit mer och mer miljömedvetna och av denna anledning är det många som vill att även fönsterna i bostaden ska vara miljövänliga.

Vill man välja miljövänliga fönster (energifönster) bör man hålla sig borta från fönster gjorda i PVC eller aluminium. Dessa fönster är vanligtvis billiga och otroligt enkla att underhålla, men bidrar inte till miljön på ett enda positivt sätt. Det bästa alternativet för ett eko-hus är att välja träfönster. Om ditt hus redan har träfönster bör du se till att försöka underhålla dessa så bra som möjligt. Byter man ut fönsterna mot billigare och mer miljökassa material så förlorar huset inte bara en del av sitt värde, utan utseendet kan även försämras en hel del.

pvc fönter

Den hållbarhet som träfönster har är mycket viktig för miljön. Ett byte av fönster kostar, inte bara i pengar, utan även i miljö. Kemikalier som krävs för att tillverka fönstret, materialet i sig och även transporten besitter inga goda egenskaper och om man kan hålla sig borta från ett fönsterbyte så är detta helt klart att rekommendera.

Träfönster kräver dock mycket mer underhållning än ett fönster i PVC, men håller betydligt längre. Fönsterglasen som du väljer bör ha ett lågt u-värde och det bästa valet för ramen är att välja en i ett massivt trä. Du kan rå om och reparera dina vackra träfönster med hjälp av miljövänliga material, t.ex. linoljkitt, lindrev eller linoljefärg. Använder du dig av fönsterkitt bör du se upp med produkter som är tillverkade före år 1982, eftersom dessa har en tendens att innehålla asbest.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *