Tegelhus i Sverige

Publicerat av admin den

Idag anses tegel vara exklusivt i Sverige och enligt många är detta det bästa som du kan ha som fasad. Med åren blir tegel bara snyggare, men det fyller även en funktion i och med att det isolerar de svenska hemmen väldigt bra. Därför kan du ofta ha en mycket skön temperatur inne i ett tegelhus även under vintern utan att detta behöver kosta skjortan för dig. Tegel är nämligen ett material som länge har använts i Sverige just på grund av att det är otroligt isolerande och på så sätt hjälper dig att hålla värmen i huset, utan att du för den sakens skull behöver ha värmen på högsta. Därför är det en investering att bygga tegelväggar på huset.

Teglet kom till Europa under 1100 talet och det var först då man började att framställa bränt tegel. I Sverige var höjdpunkten för tegel under 1900 talet, men man har alltså använt sig av tegel långt innan dess. Man vet att under år 1905 så tillverkade man i Sverige över 400 miljoner tegelstenar som på olika sätt användes till hus och byggen. Idag ser man tegel som mycket exklusivt, men det är även en investering att bygga tegelhus. Dels åldras tegel mycket vackert och tegelhus tenderar att bara bli vackrare med åren, samtidigt som det även håller mycket bra och det är inte speciellt stor chans att du kommer att behöva renovera eller byta ut fasaden. Utöver det isolerar det väldigt bra och gör så att du med enkelhet håller dig varm inomhus under vintern utan att du för den sakens skull behöver arbeta allt för hårt med uppvärmningen. Många väljer att bara tegla en vägg, det är då vanligt att man har en skorsten på samma sida som man bygger med tegel. Även detta är ett bra sätt att hålla värmen i huset.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *