Sveriges bästa byggföretag

Publicerat av admin den

Söker man efter ett byggföretag här i Sverige så finns det en hel del olika företag att jämföra. Men såklart så finns det några som anses vara bäst på marknaden och som är kända för att leverera toppresultat. Visste du att det till och med finns en årlig gala som utser Sveriges bästa hantverkare. Detta tycker jag är riktigt häftigt och visar på stor prestige om man kammar hem priset eller bara att bli nominerad inom området.

Störst och bäst i Sverige

Oftast så säger man att störst är bäst. Går man efter denna princip när det gäller byggföretag så har topp 10 listan inte ändrats så mycket de senaste åren. Peab är det företag som är störst inom byggbranschen i Sverige, om man räknar på dess nettoomsättning. Inför 2017 så trillade en nykomling in på topp 10 listan, nämligen företaget Bonava. Tyvärr så innebar det att företaget Struktion rail hamnade utanför topp 10 under 2017. Men de största 6 företagen som kammade hem de bästa placeringarna under 2016 höll sig också kvar under 2017. Det skall bli intressant att se om några förändringar sker gällande dessa företag under 2018. Nedan följer hela topp 10 listan för 2017:

  • 1. Peab
  • 2. Skanska
  • 3. NCC
  • 4. JM
  • 5. Veidekke Sverige
  • 6. Svevia
  • 7. Erlandsson Bygg
  • 8. Bonava
  • 9. Serneke group AB
  • 10. Infranord

Även om Peab är störst inom Sveriges gränser så är Skanska det företaget som är störst om man ser till den totala omsättningen. Skanska omsatta i alla länder som de är verksamma i närmare 145 miljarder kronor – detta måste vara ett kvitto på ett bra arbete inom byggbranschen. Kunderna kommer tillbaka och vill arbeta med Skanska igen.

Att vara en av de bästa byggföretagen innebär dels att man levererar ett mycket högt kvalitetsarbete och att man kan leverera inom den utsatta deadlinen. Vidare så innebär det också att man arbetat aktivt med att föra ett miljötänk inom sina projekt.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *