Träning: Mätbara mål & rätt kläder

Publicerat av admin den

När man ska träna är det viktigt att man har rätt träningskläder på sig. Detta är inte bara viktigt för att man ska ha en bra temperatur i kroppen utan även för att man ska få stöd där det behövs och på så sätt undvika skador. Om du har rätt kläder och skor kan du springa utomhus året om och därför gäller det att förbereda löpargarderoben för alla typer av väder. Dessutom kommer du att få en behagligare löprunda om du är rätt klädd, oavsett om det är varmt eller kallt ute. Extra viktigt är det att även välja rätt underkläder för löprundan. När det börjar bli kallt ute är det viktigt att du väljer underkläder som torkar snabbt och transporterar bort svett, annars är det lätt hänt att du blir kall.

När det kommer till byxor bör du ha tights som ligger nära huden, detta kommer att hålla dig varm under vintern och ju mindre luft det finns mellan tyget och din hud desto varmare kommer du att känna dig. Därefter är det klokt att ha strumpor som går upp mot knäna. Då håller du vaderna varma vilket är extra viktigt då detta är muskler som kommer att utsättas för träning. Genom att hålla dig varm minskar du risken för skador. En t-shirt och en tunn jacka fungerar innan dess att vädret har krupit under noll grader. Det är dock viktigt att du ser till att ha på dig reflexer när du springer och det är mörkt ute. Man kan helt enkelt inte underskatta hur viktigt det är att synas. Under sommaren går det bra att springa i shorts och ett linne. Om du är kvinna kan du känna dig mer bekväm om du springer med en sport-bh. Oavsett om det är sommar eller inte vill du bära underkläder som transporterar bort svetten.

Kategorier: Okategoriserade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *